túlevő nő fánk

Mindenki tudja, milyen érzés hazajönni az ünnepekre. Awww, az öröm, hogy láthatod a családodat, az asztalnál ülve és szórakozva. A hagyományos húsvéti, karácsonyi és hálaadási ételek gyakran zsírral és szénhidráttal telítettek. És ha nem tudsz “Nem!” A sertéskarajra vagy pulykamellre, akkor komoly a túlevés veszélye. Megígérted magadnak, hogy nem, de itt diszkréten kigombolja a nadrágját az asztal alatt. Még ha senki sem veszi észre a duzzadt hasat, akkor is tudja, hogy néhány órával később „rossz gyomorral” fog szenvedni. És tudod, hogy a marha steak burgonyapürével nehezebb lesz eltávolítani, mint elfogyasztani!

A falás gyakran kellemetlen mellékhatásokkal jár, mint például gázképződés, hasmenés, székrekedés és gyomorfájdalom. Abban a pillanatban, amikor ez megtörténik, rájössz, hogy kevésbé tudod irányítani az étrendedet, mint gondolnád. A tünetek kontrollálása is nehéz. Ez az a pillanat, amikor tudod, hogy fogyókúra nélkül formába hozni krónikus vagy kényszeres túlevés esetén nem szórakoztató. És azt szeretné, ha előre átgondolta volna, mely élelmiszerek jók vagy rosszak a prosztatája számára. De lehet-e gyorsan méregteleníteni otthon természetes módszerekkel?

A tudomány azt mondja: „Igen”. Csak tudnod kell, hogyan. Sokan próbálnak ki különböző bio megoldásokat alakformálásra, mint pl kvantum a sziluettet mintázni. És működnek! De összpontosítsunk az azonnali lépésekre, hogy ne keresse a Redditben, mit tegyen túlevés után.

Olvass tovább a végéig, hogy megtudd!

A falás veszélyei és otthoni kezelésük

süti, fa, nő

A túlevés azt jelenti, hogy több ételt fogyasztunk, mint amennyire a szervezet normális működéséhez szüksége van. A Cambridge Dictionary of Contemporary English a következő definícióját adja a „túlevés” igének:

“Több étel fogyasztása, mint amennyire a szervezetének szüksége van, különösen azért, hogy kellemetlenül jóllakott legyen”

Ha a gyomra elkezd megduzzadni, és látja a kellemetlen érzés első jeleit, abba kell hagynia az evést. Különösen, ha az egészségtelen elemek telítettek. Nemcsak azért, mert később azon tűnődni fog, hogyan lehet megszabadulni a felesleges kilóktól. Komoly aggodalmak is vannak az egészségével kapcsolatban. A legtöbbjük nem éppen az, amit a szív és a csontok szuperételeinek tekintenek.

Ezek egy szív- és érrendszeri vagy csontvázizomzatú sybeefbeefm bombák, amelyek időzítője közel van a célvonalhoz. Teljesen forgatásra kész! Főleg, ha élete nagy részében szokása volt a túlevés. Még ha nem is tette meg, akkor is azon töpreng, mit tegyen, ha egy napig, cukorral, egy hétig vagy csak éjszaka túlevett. És eszébe se jusson valami drasztikus lépés, például a ketogén diéta betartása, hogy még jobban megterhelje szervezetét.

De nézzük meg, hogyan néz ki a túlevés, valamint a közösségi médiában található mémek:

  • 5 perc után: Ez az a pillanat, amikor ki kell gombolni és kicsit lazítani a nadrágot. Csináld gyorsan! Megpróbálhatja még jobban megnyugtatni gyomrát egy csésze forró teával vagy feketekávéval.
  • 15 perc után: Dörzsölje a hasát! Furcsa módon ez segít abban, hogy nyugodtabbnak érezd magad. Valamint a gyomor-bélrendszer.
  • 1-2 óra múlva: Menjen sétálni. Ez aktiválja az anyagcserét.

A túlevés és a stressz összefügg!

túlevés

A legújabb tudományos vizsgálatok azt mutatják, hogy a falási zavar szorosan összefügg a magas szintű stresszel. Testünk mindent megtesz azért, hogy kompenzálja azt a tényt, hogy fáradtnak érezzük magunkat, és hiányzik az életakarat. Nem számít, mi az oka annak, hogy szorongunk és idegesek vagyunk, igyekszünk rávenni az agyunkat, hogy több dopamint és endorfint, a boldogság hormonját szabadítson fel. Ennek egyik módja, ha olyan termékeket fogyasztunk, amelyekhez soha nem nyúlnánk hozzá, ha tudnánk, hogyan készülnek! Próbáld meg ritkábban csinálni. A túlevés, az “egészségtelen” szinonimája, gyakran borzalmas gyomorfájdalmakkal jár, különösen éjszaka, és betegséggé válhat.

Nézzünk meg 8 módszert a túlevés leküzdésére!

#1. Kelj fel és mozogj!

Jó ötlet, ha közvetlenül a túlevés után sétálni kezd. Ez segíthet csökkenteni a stresszt, és a tested is jobban érzi magát. A séta azonban egy fizikai gyakorlat, amely aktiválja az anyagcserét és a belső hőszabályozási folyamatokat. Tudományos vizsgálatok azt mutatják, hogy ez a mechanizmus felelős a gyomorürülés sikeres felgyorsításáért is. És ez enyhíti a teltségérzetet vagy a duzzanatot.

#2. Igyál sok folyadékot!

A has akkor működik a legjobban, ha folyadékot tartalmaz. Felpörgeti az anyagcserét is, így nem kell sokat edzened ahhoz, hogy elégetd a kalóriákat és felhasználd őket. A szervezet könnyebben felszívja őket.

# 3. Töltsd fel magad rostokkal!

A rostokban igen gazdag gyümölcs és zöldség több fogyasztása nem csak a szervezet megfelelő működése szempontjából egészséges. Ez azt is jelenti, hogy a szervezet hidratált marad további folyadékbevitel nélkül is.

#4. Ne hagyj ki egyetlen étkezést sem!

Sokan az éhség felé fordulnak, amikor azon töprengenek, mit tegyenek, ha rosszul érzik magukat, vagy hányingert éreznek a túlevés miatt. De ez egyáltalán nem megoldás. Egyél kevesebbet, de ne hagyj ki egyetlen étkezést sem. Ez csak tovább terheli a szervezetet. Még az is előfordulhat, hogy megtartja a súlyát és a plusz kalóriákat.

nő gyomorfájás

#5. Egyél egészségesebben fehérjét!

Még a vegetáriánusok is követhetik ezt a tanácsot. A magvakban és a diófélékben sok egészséges fehérje található. Valamint sok zöld leveles zöldségben. A tudósok nemrégiben felfedezték, hogy a fehérjebevitel felgyorsítja a zsírégetés belső, jóllakottság és teltségérzet. Ezenkívül növelte a GLP-1 koncentrációját. Ez a hormon felelős a vágy csillapításáért.

#6. Nyugi, nyugi! Mindenkivel előfordul!

Ne érezd magad bűnösnek. Beszélgettünk a túlevés és a stressz kapcsolatáról. Próbáld meg könnyebben venni. Időnként mindenki túlesik. Főleg az ünnepek alatt. Lehetőleg ne alakítsa ezt rossz étkezési szokássá!

#7. Soha ne feküdj le!

Persze, ha tele van a gyomorral, az álmos lehet. De nagyon rossz ötlet csak lefeküdni egyet szunyókálni. Ne tedd! A gasztrointesztinális rendszerre hatással van a gravitáció. Felfelé kell állnia, hogy jobban működjön.

#8. Kezdje el az egészséges ételek tervezését!

Ez segít elkerülni az ilyen problémákat a jövőben. Emellett a bevásárlólisták jobb megtervezéséhez és ésszerűbb családi költségvetéshez is használható. Próbáljon minél több szálat beépíteni. Jók…